Facebook Like Box

miercuri, 25 iulie 2012

Cum se pastreaza monezile vechi

   Salut!
   Astazi, va voi invata cum sa va pastrati monezile mai vechi fara a le deteriora.
   In primul rand, ar trebui sa stiti ca, daca le puneti pe toate la un loc (un borcan sau o cutie, de pilda) se pot zgaria intre ele. Nici folia de plastic nu e o varianta prea buna, deoarece aceasta poate deteriora moneda, facand-o sa isi piarda din culoare si, astfel, din valoare.


Acestea sunt cartonasele (denumite, in engleza "coin holders" sau "two by two's", din cauza ca au latura de doi toli, adica cinci centimetri) pe care le puteti folosi pentru a pastra monezile. Aceste cartonase sunt albe si au suprafata lucioasa, pe care puteti scrie sau o puteti lasa asa cum e. Eu prefer sa scriu pe acestea date despre monezi, cum ar fi pretul, tara si marimea. In mijloc, cartonasele au un spatiu liber, unde ar trebui puse monezile pentru a le vedea. Dupa ce puneti moneda inauntru, pur si simplu capsati cartonasele sau, daca vreti sa le mai deshideti din cand in cand, prindeti-le cu putina banda scoci.


In imaginea de alaturi puteti vedea cum sunt pastrate monedele. Dupa ce le-ati pus in cartonase, folositi foliile de plastic pentru a pune cartonasele (20 pe folie).

















Alaturi, puteti vedea cum au fost puse foliile in dosare, numite clasoare. Arata destul de bine, nu-i asa? Costul total variaza in functie de colectia pe care o aveti, dar merita, deoarece monezile arata foarte bine si, peste cativa ani (sau chiar azi) pot valora o avere.









Sper ca v-am fost de ajutor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu